Újabb vádemelést javasolnak Kulcsár Attila ellen

Sikkasztás miatt vádemelést javasol az ügyészségnek a rendőrség Kulcsár Attila ellen – tudta meg a távirati iroda; a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa azt mondta: K. A. ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt csütörtökön zárták le a nyomozást.

MNO
2009. 01. 16. 7:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egri Gábor rendőr őrnagy elmondta: K. A. egy pénzintézet munkatársaként 2001 júliusában 120 millió forintot utaltatott át egy magánszeméllyel, aki azt hitte – K. A. közlése alapján –, hogy a saját számlájára kerül a pénz. A számlaszám azonban egy olyan társaságé volt, amelynek számlájához K. A. is hozzáfért. A gyanúsított a pénzt a saját céljára használta fel. Egri Gábor közlése szerint bár a kérdéses összeget – egyebek mellett külföldi off-shore cégek bevonásával – K. A. „visszapótolta”, a bűncselekményt elkövette azzal, hogy saját céljára használta fel a pénzt.

Az alosztályvezető arra a kérdésre, hogy ezt az ügyet miért nem a brókerbotránnyal együtt kezelték, azt mondta: az osztrák bíróságnak küldött kiadatási kérelemben nem szerepelt ez, mert akkor még nem tudtak róla a magyar hatóságok. Így addig nem tudtak eljárni ebben az ügyben a gyanúsítottal szemben, amíg pótlólagosan, 2007 januárjában helyt nem adott az újabb kiadatási kérelemnek az osztrák bíróság. A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében 2006 májusában kezdődött el a büntetőper, amelyben első fokon tavaly augusztusban a Fővárosi Bíróság sikkasztás miatt nyolc év börtönre ítélte Kulcsár Attilát. A nem jogerős ítélet kihirdetése után Kulcsár Attilát előzetes letartóztatásba helyezték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.