időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

„Soha nem feledünk” – több százan gyűltek össze Veszprémben

MNO
2009.02.15. 12:02

Már több százan gyűltek össze Veszprémben, az Óváros téren vasárnap kora délután, hogy felvonuljanak a múlt vasárnap meggyilkolt Marian Cozma veszprémi kézilabdázó tiszteletére rendezett emlékmenetben. <br /><br /><a href="/portal/616120"><strong>• Csendes emlékmenetet tartanak Marian Cozma tiszteletére</strong></a>

A Veszprém Kézilabda Fan Club felhívásának megfelelően a szurkolók nem hoztak magukkal zászlókat és transzparenseket, viszont szinte mindenkinek a nyakán „MKB Veszprém” feliratú sál látható. A tér bejáratánál helyezték el Marian Cozma nagyméretű fotóját, amely alá azt írták: „Soha nem feledünk”. A környéken rendőrök biztosítják a forgalmat.

A téren látható egy román televíziós társaság közvetítőkocsija is. A tömegből sokan mécseseket gyújtanak a tértől mintegy 50 méterre található szórakozóhely előtt, ahol a gyilkosság történt. A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig – a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.