Tarlós: Talicskával tolták kifele a pénzt a BKV-ból + Videó

Alapvetően pozitív Kocsis István BKV-vezérigazgató feljelentése a menedzserszerződések ügyében, de a nagyobb hányadot kitevő tanácsadói szerződésekről még mindig nem beszélnek – közölte Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. <br /><br /><a href="/portal/666484"><strong>• BKV-botrány: Kocsis feljelentést tett</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/666178"><strong>• „Sok részlet az arcpirító számokat bűncselekménnyé teheti”</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/664540"><strong>• Senki semmit nem tudott a BKV-s végkielégítésekről?</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/662548"><strong>• Szijjártó: Nem kellene hülyének nézni az embereket</strong></a>

MNO
2009. 09. 30. 16:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatjuk a BKV teljes átláthatóságát célzó intézkedéseket, az élő szerződések nyilvánosságra hozatalát, mert ez elengedhetetlen feltétele, hogy javuljon a cég helyzete és megítélése – mondta az MTI-nek szerdán Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. A BKV a dolgozók körében is elvesztette a hitelességét, ennek visszaállítása az egyik legfontosabb feladat – mondta a szakszervezeti vezető, hozzátéve: a botrányok és a nyomában kialakult helyzet kiölheti a dolgozókból a szakmaszeretetet, elhivatottságot, ami hosszú távon a szolgáltatás minőségének romlását okozza.


A fideszes politikus ezt annak kapcsán mondta, hogy Kocsis István szerdán bejelentette: feljelentést tesz a rendőrségen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmény alapos gyanúja miatt, mert a BKV belső ellenőrzése szerint 48 esetben jelentős kárt okoztak a cégnek.

A politikai felelősség megkerülhetetlen, nyilvánvalóan látszik, hogy „talicskával tolták kifele a pénzt” a BKV-ból – jelentette ki Tarlós István. A politikus feltette a kérdést: miért csak most került sor a belső vizsgálat elrendelésére, és mikor kapnak válaszokat a tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban? Közlése szerint ezek az ügyek 3 milliárd forintot jelentenek.



Tarlós István arra is kíváncsi, hogyan magyarázzák a szocialisták, hogy Kocsis István a szerződések felében feljelentést tett. Elmondása szerint hihetetlen, hogy ezekről az ügyekről a főpolgármester-helyettes nem tudott, mert informálisan ezekről évek óta hallani lehetett. Tarlós István szerint a szocialistáknak 15 éve volt, hogy rendbe tegyék a vállalatot, de azokkal az intézkedésekkel, amelyekkel most akarnak segíteni, „esélye sincs” a BKV-nak arra, hogy kilábaljon a helyzetből. Nem megoldás, ha egymásnak adják a felelősséget és milliárdos hiteleket vesznek fel – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: a hitelfelvétellel csak a fizetésképtelenné válást hárítják el, de a főváros rosszabb anyagi helyzetbe kerül. „Ez nem segítség, ez egy trükk, egy politikai túlélési kísérlet” – mondta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.