Végül adott hangmintát a vesztegetéssel vádolt Vincze

<p>Igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a hangfelvételt, amelyet a dögei polgármester vesztegetési ügye kapcsán foglaltak le és amit a Hír Televízió játszott le először. Vincze Ferenc Tibort hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolja az ügyészség. </p><p><strong><a href="/portal/600046">• Dögei polgármester: nem az én hangom van a felvételen</a></strong><strong><br /><a href="/portal/521275">• A dögei mutyi idején szocialistákkal barátkozott a polgármester + Videó</a></strong> </p>

MNO
2009. 09. 29. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy keddi tárgyalási napja szakértő meghallgatásával kezdődött, aki a bizonyítási eljárás során azt vizsgálta, hogy valóban Vincze Ferenc Tibor hangja hallható-e a hangfelvételen. Ennek teljes elemzése azonban nem készült el, mivel a hanganalízishez szükséges hangmintát nem tudta rögzíteni a kirendelt szakértő. Közlése szerint azért nem, mert a polgármestert nem érte el, bár megkeresésével háromszor is megpróbálkozott. A község független vezetője a tárgyaláson elmondta: hozzájárul a hangminta adásához. A minta rögzítését – a nyilvánosság kizárásával – kedden végezték el, a bírói tanács pedig várhatóan a teljes analízis elkészülte után hallgatja meg az igazságügyi szakértő véleményét.

A Hír Televízió még 2007. október elején tett közzé egy hangfelvételt, amelyen Vincze Ferenc Tibor arról beszélt egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület hat tagja húszmillió forintért cserébe segíteni fogja az uniós pénz lehívását, amit egy uszodára és más létesítményekre kértek. A felvételen utalnak arra, hogy a dögei polgármester már korábban kapott 8 millió forint kenőpénzt a vállalkozótól. A cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget és tönkrement.

Vincze Ferenc Tibor a tárgyaláson változatlan formában fenntartotta korábban tett vallomását, elmondása szerint nem kért, nem követelt és nem kapott pénzt senkitől, valamint nem érzi magát bűnösnek. A per november 26-án folytatódik a szabolcsi bíróságon, akkor vélhetően a teljes szakértői vélemény rendelkezésére áll majd a bíróságnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.