A szervezők nevében Pokrovenszki Gergely csütörtök elmondta, hogy az almasör Rakamaz itala, a településnek készítette a miskolci Serforrás Kft., amely a kuriózumnak számító nedűt a budapesti Corvinus Egyetem kutatóinak közreműködésével fejlesztette ki, s a cég felsőzsolcai főzdéjében gyártja.
Az almasör tavaly debütált Rakamazon, az akkori jonagold almafesztiválon, és érdeklődők ezrei kóstolták meg. A kezdet igen sikeresnek bizonyult, hiszen tavaly már több ezer literrel adtak el belőle, az idén pedig még nagyobb fogyasztásra számítanak a sörkülönlegességből.
A feltalálók álma, hogy az almasör a gyümölcs hazájának, Szabolcsnak a kizárólagos itala legyen, ehhez viszont meg kell nyerniük a termelőket, akik inkább az almapálinkára – ahogy nevezik: a Nyírségi Calvadosra – esküsznek.
(mti)

Kóros elmeállapotú nő akart bírót és rendőrkapitányt ölni
A hivatalokat is megfenyegette.