Folyni fog az almasör

Az idén is megkóstolhatják Rakamaz italkülönlegességét, az almasört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros vasárnapi jonagold fesztiválján.

MNO
2009. 10. 08. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők nevében Pokrovenszki Gergely csütörtök elmondta, hogy az almasör Rakamaz itala, a településnek készítette a miskolci Serforrás Kft., amely a kuriózumnak számító nedűt a budapesti Corvinus Egyetem kutatóinak közreműködésével fejlesztette ki, s a cég felsőzsolcai főzdéjében gyártja.

Az almasör tavaly debütált Rakamazon, az akkori jonagold almafesztiválon, és érdeklődők ezrei kóstolták meg. A kezdet igen sikeresnek bizonyult, hiszen tavaly már több ezer literrel adtak el belőle, az idén pedig még nagyobb fogyasztásra számítanak a sörkülönlegességből.

A feltalálók álma, hogy az almasör a gyümölcs hazájának, Szabolcsnak a kizárólagos itala legyen, ehhez viszont meg kell nyerniük a termelőket, akik inkább az almapálinkára – ahogy nevezik: a Nyírségi Calvadosra – esküsznek.

(mti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.