Folyni fog az almasör

Az idén is megkóstolhatják Rakamaz italkülönlegességét, az almasört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros vasárnapi jonagold fesztiválján.

MNO
2009. 10. 08. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők nevében Pokrovenszki Gergely csütörtök elmondta, hogy az almasör Rakamaz itala, a településnek készítette a miskolci Serforrás Kft., amely a kuriózumnak számító nedűt a budapesti Corvinus Egyetem kutatóinak közreműködésével fejlesztette ki, s a cég felsőzsolcai főzdéjében gyártja.

Az almasör tavaly debütált Rakamazon, az akkori jonagold almafesztiválon, és érdeklődők ezrei kóstolták meg. A kezdet igen sikeresnek bizonyult, hiszen tavaly már több ezer literrel adtak el belőle, az idén pedig még nagyobb fogyasztásra számítanak a sörkülönlegességből.

A feltalálók álma, hogy az almasör a gyümölcs hazájának, Szabolcsnak a kizárólagos itala legyen, ehhez viszont meg kell nyerniük a termelőket, akik inkább az almapálinkára – ahogy nevezik: a Nyírségi Calvadosra – esküsznek.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.