Kit figyelnek a kamerák a MÁV-központban?

Miután a százmilliós végkielégítésekről beszámoltunk, a MÁV központi székházának bekamerázásával próbálja megakadályozni a társaság, hogy a számára esetleg kínos dokumentumok kikerülhessenek – értesültünk. A vasúttársaság állítja, rendszerük a vállalati és személyes vagyontárgyak védelmét szolgálja. A cégvezetés holnap újra tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezetekkel, ami után eldőlhet, lesz-e sztrájk a vasúton.

Magyar Nemzet
2009. 10. 05. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a BKV-botrány mintájára a MÁV-nál is kirobbant a százmilliós végkielégítések ügye, szokatlan lépésre szánta el magát a vasúttársaság: a cég központi székházának bekamerázásával igyekeznek megakadályozni, hogy a számukra esetleg kínos dokumentumok napvilágra juthassanak. Biztonsági kamerák pásztázzák nemcsak a MÁV-székház közvetlen környezetét, hanem az épületet belülről is.

Lapunk információi szerint még egyes fénymásoló berendezéseknél is elhelyeztek kamerákat, amelyek azt a célt is szolgálhatják, hogy a fontos – és a vasúttársaság számára esetleg kínos – dokumentumokról ne lehessen a vezetés tudta nélkül másolatot készíteni, illetve ettől elrettentsék a dolgozókat. A MÁV cáfol, és azt állítja, hogy az épület biztonsági védelme csupán a katasztrófahelyzetek elkerülését szolgálja, valamint a vállalati és személyes vagyontárgyak védelmét – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, amelyből további részletek is kiderülnek az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.