időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Kitüntetéseket és köztársasági aranygyűrűket adtak át

MNO
2009.11.11. 10:43

Kitüntetéses doktori címeket adtak át Sólyom László köztársasági elnök jelenlétében Dörnyei Ágnes vegyésznek és Sztriha László neurológusnak a Szegedi Tudományegyetem napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusülésen szerdán a Tisza-parti városban.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két korábbi hallgatója azzal érdemelte ki az elismerést, valamint a Sólyom Lászlótól átvett, a köztársaság címerével ékesített aranygyűrűt, hogy tanulmányaik során érdemjegyük mindvégig jeles osztályzatú volt, s doktori vizsgájukat és védésüket is maximális eredménnyel teljesítették. „Mi itt, a Szegedi Tudományegyetemen elkötelezetten valljuk, hogy a tudás nyomán értéknek kell teremnie: szellemi és anyagi gyarapodásnak. Az eredmények hasznosításáért tenni éppúgy a mi dolgunk, mint új eljárásokat kigondolni a kutatások során és tudásunk legjavát adni a katedrán” – fogalmazott ünnepi beszédében Szabó Gábor, az SZTE rektora.

Az ünnepi szenátusülésen – amelyet a gyökereit 1581-ig visszavezető felsőoktatási intézmény azért tart november 11-én, mert jogelődjében, a kolozsvári egyetemen 1872-ben ezen a napon kezdődött el az oktatás – további elismeréseket, Doctor Honoris Causa és Senator Honoris Causa címeket, Pro Universitate-, Klebelsberg Kunó-, valamint egyetemi sajtódíjakat is átadtak.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.