időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Nem kacsa – Szakértő Dávid CD-jéről

Magyar Nemzet
2009.11.28. 04:30

Nem kacsa: a lapunk birtokába került dokumentumok világosan igazolják, hogy Dávid Ibolya valótlanul minősítette „hírlapi kacsának” azon értesülésünket, amely szerint az MDF elnöke manipulált, vágott, részben törölt hangfelvétellel robbantotta ki az UD-ügyet. Az igazságügyi hangszakértői vélemény világosan fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, „ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén”.

Kedden írta meg a Magyar Nemzet, hogy Dávid Ibolya MDF-elnök egy olyan hangfelvétellel robbantotta ki az Almássy Kornél politikai lejáratását eredményező UD-ügyet, amelyet korábban manipuláltak: megvágták, és bizonyos részt töröltek belőle. Állításunkat az ügy kapcsán folyó nyomozás egyik dokumentumára, az igazságügyi hangszakértői véleményre hivatkozva fogalmaztuk meg.

„Nem tudni, hogy a felvételt milyen szakértők, milyen eljárással és mikor vizsgálták meg. Az állítólagos vizsgálatról senki nem adott hiteles tájékoztatást” – reagált Dávid Ibolya a hírre. Megkérdőjelezte azt is, hogy hitelesek-e információink; ezek hiányában ugyanis legfeljebb „hírlapi kacsának” tekinthető beszámolónk – további részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.