időjárás 13°C Ferenc 2023. október 4.
logo

„Nem sikeres, de eredményes” egyeztetések

MNO
2009.11.30. 16:38

Nem sikeres, de eredményes egyeztetést folytattak a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek képviselői hétfőn a Magyar Rektori Konferencia (MRK) képviselőivel a felsőoktatási intézményekben folytatható közéleti tevékenységről – mondta el Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.

Rétvári Bence elmondta: folytatódnak az egyeztetések, s abban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is részt vesz majd. A mostani megbeszélésen – ahol a négy ifjúsági szervezet mellett az MRK és a HÖOK vezetői szinten képviseltette magát – többféle vélemény ütközött, de abban egyeztek az álláspontok, hogy minden fél felelősséget érez a kérdésben.

A rektorok megerősítették azt a korábbi véleményüket, hogy most is van lehetőség politikai tevékenységet folytatni, az ifjúsági szervezetek pedig azt hangsúlyozták, hogy éppen ennek az egyértelmű, átlátható szabályozását szeretnék megteremteni.

Az IKSZ elnöke közölte: megállapodtak abban is, hogy az egyeztetések alapját az Ifjúság 2008 jelentésben foglaltak jelentik majd. A parlamenti pártok ifjúsági szervezetei a közelmúltban nyílt levélben kérték a Magyar Rektori Konferenciát arra, hogy egyeztessenek az intézményekben folytatható közéleti tevékenységről, majd sajtótájékoztatón is szót emeltek ezért.

A konferencia elnöksége a javaslatot legutóbbi ülésén – az októberi elutasító határozat után – ismét elvetette. Ezt követően ültek tárgyalóasztalhoz a felek hétfőn.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.