Újraindul a Kulcsár-per?

Teljes egészében a Kulcsár Attila és társai ellen hozott nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Információi szerint ezt indítványozta Sódor István, a szervezet vezetője. A Kulcsár-dosszié már két hete a Legfőbb Ügyészségen van.

Magyar Nemzet
2009. 11. 02. 4:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint két éven át tárgyalta a Fővárosi Bíróság Varga Zoltán vezette bírói tanácsa Kulcsár Attila és társainak ügyét, mire meghozta a nem jogerős ítéletet. Úgy tudjuk, öt évvel a K&H-botrány kirobbanása után az egész eljárást elölről kell kezdeni. Az elsőfokú ítéletet a hozzá tartozó 800 oldalas indoklással együtt átnézte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, ahol – információink szerint – Sódor István javaslatára úgy döntöttek, hogy teljes egészében hatályon kívül kell helyezni azt. Úgy tudjuk, az erre vonatkozó indítvány már két hete a Legfőbb Ügyészségen, pontosabban Belovics Ervin legfőbbügyész-helyettes asztalán van. Ha ezen a fórumon is a hatályon kívül helyezés mellett foglalnak állást, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának kell döntenie arról, hogy alaposnak találja-e az ügyészség indítványát. Ha igen, a teljes bizonyítási eljárást meg kell ismételni.

A Legfőbb Ügyészség vezetői között – tekintettel az ügy nagy horderejére – beszédtéma az eljárás sorsa. Forrásunk szerint Sódor István gyakorlatilag „szétzúzta, ízekre szedte” az elsőfokú ítéletet, amelyet számtalan ponton hibásnak talált. A Varga Zoltán vezette bírói tanács 2006. május elején kezdte meg a per tárgyalását, és bő két évvel később, 92 tárgyalási nap és körülbelül kétszáz tanú meghallgatása után hozott ítéletet. Az ügy iratai mintegy 150 ezer oldalt tesznek ki, ebből Kulcsár Attila vallomása hatszáz, az írásba foglalt elsőfokú ítélet pedig mintegy nyolcszáz oldal – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, amelyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.