időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Elhúzódó nyomozás Szigethalmon

Borsodi Attila
2010.01.18. 16:24

Március végéig meghosszabbította a szigethalmi, önkormányzati pályázattal kapcsolatban indított nyomozás határidejét a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A nyomozó hatóság csalás vétsége és más bűncselekmények miatt folytat vizsgálatot.

Az ügyben, melynek előzménye, hogy a szigethalmi önkormányzat három forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes ingatlant kínált részbeni eladásra egy helyi lapban, ismeretlen tettes ellen Horváth László, a helyi MIÉP-alapszervezet tagja tett feljelentést. A Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal azonban megállapította, hogy önkormányzati törzsvagyonba tartozó vagyontárgyak nem adhatók el. A hivatal munkatársa ezt közölte is Fáki László SZDSZ–MSZP-s polgármesterrel.

A botrány kirobbanásakor megkerestük a szigethalmi településvezetőt, aki, amikor ismertettük kérdésünket, azt vágta közbe, hogy „lyukra futott Horváth úr”. Amikor megkérdeztük, hogy ezt mégis hogy érti, annyit mondott, hogy nem volt pályázó, így lyukra futott. „Direkt neki írtuk a pályázatot, hátha észrevesz valamit” – fűzte hozzá a településvezető. Horváth László azonban biztos benne, hogy a pályázat valódi volt, ezért is terelte jogi útra az ügyet.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. „Folyamatos a tanúk kihallgatása, vallomásaik értékelése és a benyújtott iratok vizsgálata” – jegyezte meg a sajtószóvivő, hozzátéve: nem tudják, hogy az eljárás mikor fejeződhet be.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.