Az NNI adóelkerülésre gyanakszik

Egy lapunk birtokába jutott rendőrségi jelentés cáfolja Bajnai Gordon miniszterelnök állítását, hogy az általa korábban vezetett cégek nem lehettek részesei adóelkerülést célzó tranzakcióknak. A Nemzeti Nyomozó Iroda 2010. február 18-án készült anyaga szerint a politikus vezette Wallis Zrt., illetve egy szintén Bajnai igazgatta ciprusi vállalkozás ügyletével összefüggésben „felmerült” az adómegkerülés gyanúja. A nyomozók a Dataplex Kft. adásvétele miatt indított eljárásban jutottak erre a megállapításra.

Magyar Nemzet
2010. 02. 27. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az informatikai társaságot még 2005-ben szerezte meg a Wallis 2,33 milliárd forintért, majd három hónappal később, három ciprusi cég bevonásával 5,1 milliárd forintért adták tovább a Magyar Telekomnak. A rendőrségi dokumentumból kiderült, hogy az NNI kezdeményezésére indított az APEH adóvizsgálatot, és a távközlési vállalat munkatársainak tanúkénti kihallgatása is valószínűsíthető. Az ügylet a kormányfő mellett kellemetlenül érintheti Kóka János volt SZDSZ-es gazdasági minisztert is, mivel sógora, Lepp Gyula szintén a látótérbe került – olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.