időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Központi Nyomozó Főügyészségen van az MSZP-s jelölt ügye

MNO
2010.03.13. 18:20

<p>Az MSZP nem foglalkozik a baranyai listán befutó helyen álló Páva Zoltán ügyével. Komló szocialista polgármesterének aktája már a Központi Nyomozó Főügyészségen van, a kaposvári rendőrkapitányság szerint ugyanis Páva Zoltánnal szemben megállapítható a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja.</p><p><strong><a href="/portal/700652">• Hűtlen kezelés gyanúja a szocialista polgármesterrel szemben</a></strong> </p>

Az MSZP-s városvezetőt, aki a párt országgyűlési képviselője is, védi a mentelmi joga. Pávát jobb-oldali önkormányzati képviselők jelentették fel egy 2008-as ingatlaneladás miatt. Szerintük az önkormányzat résztulajdonában álló cég áron alul értékesített egy 4500 négyzetméteres területet. Az adásvételi szerződésben nettó 45 millió forint vételár szerepelt, miközben sajtóhírek szerint egy ingatlanbecslő 100 millió forintra értékelte az egykor a Május 1 Ruhagyárnak is helyet adó telepet.

Páva Zoltán nem tartja magát bűnösnek. Közleményében azt írja: meglepte a gyanúsítás híre, mert állítása szerint az ügyészség még meg sem hallgatta. Budai Bernadett nem tud róla, hogy a magyar országgyűlés elnökéhez kikérési kérelem érkezett volna Páva Zoltán mentelmi jogával kapcsolatosan. Arra a kérdésre, hogy a szocilaista párt tervez valamilyen lépést a párt listáján előkelő helyen szereplő Páva ügyében, az MSZP szóvivője határozott nemmel felet a Hír Televíziónak.

Páva Zoltán 1976-1989 között az MSZMP tagja volt, 1976-1985 között Komlón a KISZ Városi Bizottságának titkári feladatait látta el. 1989 óta a Magyar Szocialista Párt tagja és komlói lapszervezetének 1993-tól 1995-ig volt az alelnöke. 2004. novemberétől az MSZP Baranya Megyei választmányának az elnöke.

(hírTV, MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.