Sikkasztással vádolt roma vezetők

Sikkasztással vádolják az idő előtt megszűnt Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat két, Kolompár Orbán szervezetéhez tartozó vezetőjét. A bűncselekményt most tárgyalta először az Egri Városi Bíróság.

Magyar Nemzet
2010. 03. 31. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy lényege: a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) által vezetett korábbi megyei cigány önkormányzat már év közepére eldorbézolta, azaz eszem-iszomra, muzsikáltatásra és hasonlókra költötte el a Heves Megyei Közgyűléstől 2008-ra kapott hétmilliós támogatást, valamint a 400 ezer forintos állami támogatást. De hasonlóan apadt el már egy 2007-re szóló kétmilliós megyei támogatási közpénz is a baloldali romák kezén.

További részletek a Magyar Nemzet 2010. március 31-i számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.