Százezres napidíjak

Többek között a fiatal dolgozók tehetséggondozására, képzések szervezésére, a humánerőforrás-rendszer átvilágítására és tanácsadásra csaknem 80 millió forintot fizetett ki egy kft.-nek a gazdasági tárca, amelynek saját személyzeti osztályán 10-12 fő dolgozik. A minisztérium tavaly január óta 300 millió forintot fizetett ki tanácsadásokra, de az ezt megelőző években ennél sokkal több pénz folyt el külsős megbízásokra.

Magyar Nemzet
2010. 03. 03. 4:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatal közszolgák tehetséggondozására, jövőképük kialakítására és többek között lojalitásuk fejlesztésére közel tízmillió forintot áldozott tavaly a Bajnai Gordon, majd Varga István vezette Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM), amely összesen nyolcvanmillió forint értékben adott megbízást a fenti programokat levezénylő TCG Kft.-nek.

A társaságot hiába kerestük a Vezetői Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagjai között, igaz, a kft. szerint „más még nem dolgozott ki olyan programot, amely hosszú évek versenyszférában és közigazgatásban eltöltött tapasztalatait ötvözi, s a közigazgatásra fókuszál”, a tárca választása ezért eshetett rájuk – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.