180 millióval fogták be Zuschlag száját a szocialisták? + Videó

<p>Nem válaszolt a Hír Televízió hűtlen kezelést firtató kérdésére a Zuschlagékat 12 millió forint közpénzhez juttató fővárosi bizottság szocialista elnöke, Danielisz Béla. Lados István a hírTV-nek adott exkluzív interjúban nemcsak Danielisz, hanem Mesterházy Attila szerepére is utalt, valamint azt mondta: Zuschlag 180 milliót kaphatott az MSZP-től a kár megtérítésére és fájdalomdíjként.</p><p><strong><a href="/portal/705634">• Ilyet még nem hallott: Lados kitálal a Zuschlag-féle világról</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/705476">• Folyamatosan zsarolta az MSZP-t Zuschlag? Leleplező hangfelvétel</a></strong></p>

MNO
2010. 04. 07. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Lados Istvánnal készült interjú második részét!


A Hír Televíziónak adott exkluzív interjúban Lados István Danielisz Bélát nevezte meg Zuschlagék egyik segítőjeként a főváros részéről. A szocialista Danielisz Béla 1998 óta vezeti a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságát. A testület 2002-ben és 2003-ban több mint tízmillió forintot ítélt oda a Zuschlag Jánoshoz köthető civil szervezeteknek. Zuschlag személyi titkára a Hír Televíziónak arról beszélt: az elnyert közpénzek felhasználásáról a Fővárosi Önkormányzat sem kért aprólékos elszámolást. Lados István úgy fogalmazott: Zuschlag hetykén közölte, hogy „Béláéknál nem kell aggódni, ott nem kell komoly ellenőrzésre számítani”.

A Danielisz Béla vezette bizottságban ma sem kizáró ok, ha egy pályázat formailag hibás. Az egyik dokumentáció benyújtójaként a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet szerepelt, noha a pályázatot civil szervezeteknek írták ki.

A hírTV szerette volna megtudni Danielisz Bélától, hogy a Zuschlagéknak nyújtott 12 millió forintos támogatás kapcsán az ügyészség tett-e neki utalást arra, hogy az ügyben hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúja merül fel a városrendészeti bizottságnál, ám a bizottság elnöke válasz helyett kioktatta munkatársunkat: „Szerintem ön próbálja átvenni az ügyészségnek a feladat- és hatáskörét. Ez egy újságírónak nem dolga, úgyhogy szerintem ezt a kérdést jobb lenne, ha visszavonná.”

Lados István a Hír Televíziónak adott interjúban nemcsak Danielisz Béla, hanem Mesterházy Attila szerepére is utalt, aki politikai államtitkár volt az egykori ifjúsági minisztériumban a Medgyessy-kormány idején. Lados István az interjúban az egyik tanú – K. Krisztián – vallomását elevenítette fel, miszerint Zuschlag a FIB egyik elnökségi ülésén azzal kérkedett, hogy kapcsolatai révén el tudja intézni, hogy a civil szervezeti kör folyamatosan nyerjen. Ilyen személyként nevezte meg Mesterházy Attilát és Ocsovai Tamást.

Lados István megerősítette, hogy Zuschlag János tekintélyes summát kapott az MSZP-től a lelépésért. Elmondása szerint összesen 180 millió forintot kaphatott Zuschlag, ebből 30 milliót az addigi költségeire, a maradék 150 millió pedig a károkozás mértékét fedezte, illetve fájdalomdíjat jelentett azért, hogy egy büntetőügy részesévé vált. (Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak 75 millió forint állami támogatást szereztek jogosulatlanul.)

A nyomozó hatóság egyébként nem tudta kideríteni, hogy Zuschlag János milyen pénzből térítette meg az általa okozott kár jelentős részét. Csak az biztos, hogy a pénzt Szegedről utalták Zuschlag ügyvédjének letéti számlájára.

A Lados Istvánnal készült teljes interjú második részét szerda este 22 óra 5 perckor láthatják, a harmadik részt pénteken 21.30-tól tekinthetik meg a Hír Televízióban.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.