Két hónapig még biztosan a dutyiban maradnak a jogi igazgatók

<p>Újabb két hónapig maradnak előzetesben a BKV-ügy BA Zrt.-hez köthető nyomozás gyanúsítottjai. A bíróság jóváhagyta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kezdeményezését. </p><p><strong><a href="/portal/699095">• Mesterházy, Fuzik, Zelenák – továbbra is előzetesben ülnek</a></strong></p>

MNO
2010. 04. 08. 8:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbította a bíróság R. V. Krisztina – a BA Zrt. volt jogi igazgatója – és Sz. György – a BKV Zrt. volt jogi igazgatója – előzetes letartóztatását június 7-ig. F. Zsolt, a BKV Zrt. volt informatikai igazgatója továbbra is előzetes letartóztatásban marad, az ügy további gyanúsítottjai közül három személlyel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalom van érvényben – közölte honlapján a rendőrség csütörtökön. A repülőtéri rendőrség által folytatott nyomozásnak további öt gyanúsítottja van, akiket szintén vesztegetés gyanújával korábban kihallgattak, ők szabadlábon védekezhetnek.

Mint ismeretes, a BKV Zrt. volt jogi igazgatóját december 4-én tettenérés közben fogták el az RRI nyomozói, amint éppen közel tizenkétmilliós vesztegetési pénzt vesz át egy bevásárlóközpont mélygarázsában. A rendőrség bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja a két volt jogi igazgatót, akik összejátszva egymással ügyvédi irodák részére „ túlszámlázott” összegekből később jogtalan előny formájában részesültek – közölte az ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.