Ötvenmilliárd forint nyomában

Összesen 48,5 milliárd forint értékben írt ki 2009 második felében olyan tendereket a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság, amelyek célja a közigazgatás számítógéprendszerei biztonságának növelése volt. Az első közbeszerzési eljárás indítása után Oszkó Péter ígéretet tett a horribilis összegek (ön)ellenőrzésére, de végül nem állta a szavát.

Magyar Nemzet
2010. 04. 06. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszonylag nagy csendben írt ki tavaly ősszel 4,5 milliárd forint becsült keretösszegben tárgyalásos közbeszerzési eljárást különféle számítógépes biztonságtechnikai megoldások szállítására a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF).

A központosított közbeszerzési rendszer hatálya alá tartozó, illetve ahhoz önként csatlakozó intézmények részére például vírusirtó, tartalomszűrő és egyéb IT-biztonságtechnikai szoftverek és célhardverek, illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatások szállítására kiírt tenderen a Miniszterelnöki Hivatal alá tartozó állami cég idén januárban eredményt is hirdetett – olvasható a keddi Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.