Tízmilliókat szórtak el, pedig házon belül is megoldhatták volna

Évente több tízmillió forintot fizet ki ügyvédi irodáknak a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) olyan munkákért, amelyeket a társaság alkalmazásában lévő ügyvédek is el tudnának látni – állítja a szegedi Fidesz-frakció.

MNO
2010. 04. 21. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külsős megbízottak között megtalálható az a szegedi jogász is, aki régebben az MSZP-nek tartott jogi fogadóórákat. A Szegedi Közlekedési Társaság egyéb szerződései miatt korábban már két büntetőfeljelentést is tett a szegedi Fidesz hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kohári Nándor szegedi fideszes önkormányzati képviselő a Hír TV-nek elmondta: csak 2008-ban 22 millió forintot fordított az SZKT külsős jogi tanácsadások finanszírozására. „Zömében a parkolási ügyletekkel kapcsolatos teendőkről van szó, amelyeket egyszerű típusügyletként az SZKT is házon belül, saját jogtanácsossal megoldhatna. Ez esetben lényegesen olcsóbban tudnák ugyanezt a feladatot finanszírozni, ellátni. Hogy miért kell ilyen mértékben külső ügyvédi irodákat bevonni ilyen díjazással, erre racionális magyarázatot nem kaptunk” – fejtette ki a képviselő.

Az ügyben a Hír TV megkérdezte Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, de ő nem nyilatkozott.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.