időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Felvétel indul!

MNO
2010.06.15. 12:57

Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány ismét fontos lépést tett a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért. Szeptembertől mozgóképgyártó (segédoperatőr, utómunka asszisztens) képzést indít fogyatékos embereknek. A tanfolyam legsikeresebb diákjai állást kapnak azokban a televíziós szerkesztőségekben, amik a gyakorlati képzésben részt vesznek. Jelenleg a toborzás zajlik, a tanfolyamra június 30-ig lehet jelentkezni.

Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációjának elősegítése érdekében dolgozta ki a „Tanuljunk egymástól” projektet, és nyert hozzá EU-s (TÁMOP-5.5.4. A) támogatást. A projekt célja kettős. Részben a speciális képzési program valódi alternatívát kínál a munkanélküli sérült embereknek, hogy naprakész, versenyképes tudást szerezzenek. Mivel a fogyatékossággal élő emberek körében a gazdaságilag aktív népesség közel 20 százaléka munkanélküli, nagy szükség van ilyen és hasonló programokra. Részben pedig az alapítvány szeretné elérni, hogy az esélyegyenlőség megteremtésében kulcsfontosságú területen, a médiában dolgozhassanak fogyatékossággal élő emberek. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány reményei szerint a képzést elvégzők mint munkavállalók nemcsak nyitottabbá teszik a médiát a téma iránt, de érzékenyebbé és hozzáértőbbé is annak kezelésében. Így az ország lakosságának közel 6 százalékát kitevő fogyatékos emberek ügye a jelenleginél gyakrabban napirenden lehet a médiában.

Az alapítvány vállalja, hogy a felkért szakértő oktatók segítségével a jelentkezőket fél év alatt megtanítják a mozgóképes szakmák fortélyaira. Ez csak intenzív, bentlakásos formában valósítható meg. A programban részt vevők szakmai gyakorlatot is szereznek, és személyi mentori támogatásban részesülnek. Az alapítvány mind a teljes képzést, mind a szállást és étkezést térítésmentesen biztosítja a jelentkezők számára. Ezen túl vállalják, hogy a képzésben részt vevő legsikeresebb hallgatók munkalehetőséget kapnak televíziós szerkesztőségeknél.

Az OKJ-s végzettséget adó képzésre még 2010. június 30-ig lehet jelentkezni regisztrált munkanélküli fogyatékos embereknek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.