Korrupciógyanú: újabb tábornokot mentettek fel

Azonnali hatállyal ismét felmentett egy vesztegetés gyanújába keveredett tábornokot Hende Csaba, honvédelmi miniszter – közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden.

MNO
2010. 06. 15. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tábornok beosztásából való felmentésével egy időben Hende Csaba ismét megerősítette, hogy az új honvédelmi vezetés teljesen felszámolja a Magyar Honvédségnél a szocialista kormányzások idején kialakult korrupciós hálót.

A közleményben emlékeztettek a honvédelmi miniszter korábbi kijelentésére, miszerint a Magyar Honvédség megújulásához elengedhetetlen, hogy mindazokat eltávolítsák, akik személyükben váltak méltatlanná az egyenruhához és szégyent hoztak a Magyar Honvédség becsülettel helyt álló katonáira és civil alkalmazottaira.

A Budapesti Katonai Ügyészségre gyanúsítottként berendelt fontos beosztásban dolgozó magas rangú katonai vezető a számonkérés során beismerő vallomást tett – tették hozzá a közleményben.

Hende Csaba június elsején sajtótájékoztatón a szakmai és morális válsággal indokolta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetésében általa kezdeményezett, személyi változásokat.

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy június 5-ével kezdeményezi a köztársasági elnöknél Tömböl László vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnökének felmentését; Hazuga Károly altábornagy, vezérkarfőnök-helyettest június 1-jén mentette fel, ahogy Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ főigazgatóját is. Madarász Károly altábornagynak, a Katonai Felderítő Hivatal (KHF) főigazgatójának és Kovácsics Ferenc altábornagynak, a Magyar Honvédség Katonai Biztonsági Hivatal (MH KBH) főigazgatójának felmentését szintén június 5-i hatállyal kezdeményezte a szakminiszter a kormányfőnél.

Hende Csaba június 1-jei hatállyal felmentette beosztásából Hamar Ferencet és Tarján István dandártábornokot, a KBH főigazgató-helyetteseit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.