Csalás és okirat-hamisítás is történt a pénzszivattyúnál?

Csalás, okirat-hamisítás és gazdasági előny jogosulatlan megszerzésének gyanúja miatt feljelentéskiegészítést tesz a rendőrségen a pétervásárai körzet fideszes országgyűlési képviselője az Észak-Hevesben működő Leader-közösség tevékenysége miatt. <br /><br /><a href="/portal/730644" target="_blank"><strong>• A hevesi MSZP-vezető irányította a pénzszivattyút? + Videó</strong></a>

MNO
2010. 08. 18. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth László, aki a Fidesz Heves megyei önkormányzati választási listavezetője is egyben, Egerben tartott szerdai sajtótájékoztatóján utalt arra: a nagyvisnyói polgármester feljelentése alapján már nyomoz a rendőrség a 33 önkormányzatot összefogó fejlesztési társaság tevékenységével kapcsolatban hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen. A polgármester feljelentéséhez nyújtanak be kiegészítést, szintén ismeretlen tettes ellen – tette hozzá a politikus.

A politikus elmondta: a feljelentéshez egy 30 oldalas mellékletet csatol. Az iratok olyan szerződéseket tartalmaznak, amelyek külső szakértőkkel köttettek, illetve készpénzfizetési számlákat. Közlése szerint a vállalkozók versenyeztetése formális volt, minden esetben ugyanaz a két vállalkozás adott be pályázatot és mindig ugyanaz a pályázó nyert. Ugyanakkor a szerződéseknek nincs tartalmuk, sem az elvégzendő feladatokra, sem az elszámolásra, sem az ellenőrzésre vonatkozó feltételeket nem tartalmazzák – tette hozzá.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy miközben a közhasznú társaság hét dolgozót főmunkatársként foglalkoztat, talált olyan egynapos szaktanácsadásról szóló szerződést, amely félmillió forint díjazást tartalmaz. Mint elmondta, kérdőívkitöltésre, szintén egynapos munka keretében, ugyancsak félmillió forintot számolhatott el valaki, s olyan megbízást is talált, amelynek napi díjazása 100 ezer, illetve 160 ezer forint.

Adatfeldolgozásra 10 millió, üzleti tanácsadásra pedig 3,8 millió forintot költött a Leader-közösség, miközben szűken vett üzleti tevékenységet nem is folytat – közölte Horváth László. A történtek esetleges politikai vonatkozásainak felderítése, ha vannak ilyenek, a rendőrségi nyomozás feladata – mondta a fideszes képviselő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.