Pályázatok szolgálati úton a HM-ben

Egyedi módon értelmezték a Honvédelmi Minisztérium térképészeti cégénél a közbeszerzést és a közpénzek kezelését, így felmerült a hűtlen kezelés gyanúja – tudta meg lapunk. Hende Csaba honvédelmi miniszter még idén márciusban tett feljelentést a HM Térképészeti Kht.-nál történt törvénytelenségek ügyében.

Magyar Nemzet
2011. 05. 17. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között egy informatikai szerződés ügyében indulhat eljárás a Honvédelmi Minisztérium (HM) térképészeti nonprofit társasága, a HM Térképészeti Kht. előző vezetése ellen. A megállapodást 2008. november 28-án a társaság akkori ügyvezetője közbeszerzési pályázat lebonyolítása után, de gyanús körülmények között kötötte meg egy magáncéggel. Emlékezetes, a kht.-t érintő ügyekben hűtlen kezelésnek és a közbeszerzési törvény megsértésének gyanújával tett feljelentést Hende Csaba honvédelmi miniszter az ügyészségen.

Az „Elektronikus vállalatirányítási rendszer fejlesztése, szállítása és bevezetése” tárgyában aláírt megállapodás hátterében az állt, hogy a térképészeti cég évek óta küzdött a működése során keletkezett nagy mennyiségű adminisztratív irat kezelésének problémájával. Ezért kézenfekvő megoldásnak tűnt egy vállalatirányítási rendszer bevezetése. Ehhez azonban közbeszerzési pályázatot kellett kiírni. A honvédségi kht. úgynevezett háromajánlatos rendszerben bonyolította le a tendert, vagyis három beszállítótól kért írásos anyagot – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.