A nemzetbiztonsági bizottság elől is eltitkolták a kémügyet + Videó

Az NBH-t ellenőrző nemzetbiztonsági bizottság elől is eltitkolták a kémügyet a Gyurcsány kormány idején – a testület volt SZDSZ-es tagja szerint. Gulyás József azt mondja: ilyen súlyos gyanúnál az illetékes miniszternek tudnia kellett az ügyről. Szilvásy Györgyöt nemrég gyanúsították meg kémkedéssel.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/796274" target="_blank"><strong>• Galambos ügyvédje sem tudja, mit tehetett P. László</strong></a>

MNO
2011. 07. 10. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltitkolták a kémügyet az előző ciklusban a nemzetbiztonsági bizottság elől – erősítette meg Gulyás József. A testület volt SZDSZ-es tagja szerint a bizottságnak emiatt vizsgálatot kellene kezdeményeznie. A politikus kifejtette: a 2009-ben titkosított ügy minden bizonnyal 2007 előtt kezdődött, ha pedig valóban azt vizsgálja az ügyészség, hogy gyűjtött-e bárki szigorúan titkos adatokat Budapesten a magyar titkosszolgálatokról idegen szervezetek számára, akkor még a jelenlegi szolgálatok állományát is át kell vizsgálni. Amennyiben még találnak érintetteket, azokat vagy tisztázni kell, vagy kivonni a szolgálatokból.

Gulyás József hozzátette: a nemzetbiztonsági törvény nem szankcionálja világosan, ha a szolgálatok vezetője, vagy egy politikai vezető elmulasztja tájékoztatni az ellenőrző testületet.

– A nemzetbiztonsági törvény szabályozza, hogy a bizottságot tájékoztatni kell valamennyi érdemi kormány elé kerülő jelentésről. Azt gondolom, hogy ha van egy kémügy, arról az illetékes minisztereket tájékoztatni kellett volna, és velük párhuzamosan a nemzetbiztonsági bizottságot is. Mi ilyen tájékoztatást nem kaptunk, és ez szerintem önmagában sérti nemzetbiztonsági törvény vonatkozó passzusait – jelentette ki a hírTV-nek Gulyás József.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.