Galambos ügyvédje sem tudja, mit tehetett P. László

Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatójának védője sem tudja, hogy mivel gyanúsítják a kémügy negyedik érintettjét, P. Lászlót. Molnár Lajos azt mondta: az eljárás során nem találkozott a nevével, pedig – szerinte – a terhelt neve nem lehet államtitok.

MNO
2011. 07. 10. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

P. László egy budapesti biztonságtechnikai cég egyik tulajdonosa. A férfi édesanyja orosz származású – hasonlóan cége, a Zömök Kft. másik tulajdonosához. A társaság évekkel ezelőtt az Eclipse számlagyár ügyében is érintett volt.

A kémügy négy gyanúsítottja közül egyedül P. László került előzetes letartóztatásba, Molnár Lajos védencét, Galambos Lajost pedig házi őrizetbe helyezték. Utódja, Laborc Sándor, és egykori főnöke, Szilvásy György szabadon távozhatott a bíróságról.

- Elképzelhető, hogy egy ügyben több egymástól független különböző bűncselekmény nyomozása is folyik. Mert elindul egy nyomozás egy feljelentéssel, majd annak a bűncselekménynek a nyomozása során előtérbe kerül egy más jogsértés. Nem biztos, hogy az eredetileg feljelentett személyekhez, vagy cselekményhez köze van, hanem ha úgy tetszik, a nyomozás során kerül előtérbe egy olyan új körülmény, ami más bűncselekmény, esetleg az alapügy gyanúsítottjaival nincs összefüggésben, de az is lehet, hogy igen. Ennyi információból ezt nem lehet megállapítani – mondta a hírTV-nek Molnár Lajos, Galambos Lajos védője.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.