Laborc Sándort is őrizetbe vették

Szilvásy György után őrizetbe vették Laborc Sándort is – tudta meg a Hír Televízió. A KGB akadémián végzett tiszt Szilvásy György minisztersége ideje alatt irányította a Nemzetbiztonsági Hivatalt. <br /><br /><strong><a href="http://mno.hu/portal/794653">• Őrizetben Szilvásy + Videó</a></strong>

MNO
2011. 07. 03. 8:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt NBH-s vezető meggyanúsításáról egyelőre nem lehet tudni részleteket, de feltehetőleg összefügg Szilvásy György és Galambos Lajos ügyével.

A Gyurcsány-kormány volt titokminisztere a Hír Televízió információi szerint a Gyorskocsi utcai fogdában töltötte az éjszakát. Szilvásy Györgynél pénteken tartottak házkutatást, és ezután kihallgatásra vitték.

Úgy tudni: a volt NBH-főigazgató, Galambos Lajos tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás Szilvásy György ellen. A katonai ügyészség szóvivője sem az eljárást, sem az őrizetbe vételt nem kommentálta.

Galambos indította a sort

A titkosszolgálati eljárások sorozata Galambos Lajossal kezdődött, akit kedden vettek őrizetbe állam elleni bűncselekmény miatt. A Hír Televízió információi szerint kémkedéssel gyanúsítják. Pénteken házi őrizetbe helyezte a bíróság. Galambos szintén Szilvásy minisztersége alatt, 2007 májusáig volt az NBH főigazgatója. Úgy tudni, ő tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás egykori főnöke, Szilvásy György ellen.

Szilvásy is őrizetben

Szilvásyt pénteken vették őrizetbe, miután házkutatást tartottak vidéki házában. Előzetes letartóztatásáról hétfő estig kell döntenie a bíróságnak. A katonai ügyészség nem kommentálja az őrizetbe vételeket, így továbbra sem tudni, hogy Szilvásy, illetve Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatójának meggyanúsítása összefüggésben van-e a Mol-részvények orosz kézre játszásával.

Szilvásy Györgynek nem ez az első büntetőügye, az UD-ügyben már vádlottként áll a bíróság előtt. Az egykori titokminisztert hivatalos személyként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel vádolják. A per kedden folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.