Moszkva segítséget kért Tátraiék ügyében

Kölcsönös jogsegélykérelemmel fordult egymáshoz a magyar és az orosz ügyészség.

BL
2011. 11. 12. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az a lap szombati számában olvasható, az ügyben vizsgálódó Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megerősítette az információt, ám a megkeresés tartalmáról már nem adott tájékoztatást, mondván a dokumentumok nem nyilvánosak. Fazekas Géza szóvivő azt közölte: a felek a jogsegélykérelmekkel a közelmúltban, és csaknem egyszerre fordultak egymáshoz.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy az adásvétel körüli botrány februárban tört ki, amikor az egyik moszkvai üzleti lap közzétette, hogy az orosz regionális fejlesztési minisztérium hétszer annyiért – 3,5 milliárd rubelért – vette meg az épületet, mint amennyiért azt a magyar fél eladta. Az orosz és a magyar ügyészség is nyomozást indított, nálunk hűtlen kezelés gyanúja miatt, mely szerint az államnak hétmilliárdos kára keletkezett az eladásból.

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt vezetőjét, Fekszi Márta egykori külügyi államtitkárt és Császy Zsoltot, a vagyonkezelő egykori jogi és értékesítési igazgatóját – írja a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.