Egyházat akart alapítani az alapítvány?

Egyházat is akart alapítani Jakubinyi Róbert, a milliárdos adócsalással és csempészettel megvádolt Egymásért Egy-Másért Alapítvány létrehozója.

TK
2012. 05. 02. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földesi-Szabó László a zárt tárgyaláson (Bővebben>>>) azt mondta, hogy Jakubinyi Róbertnek – akit Ausztriában nemrég őrizetbe vettek – nagy ívű tervei voltak. Ezek egyike volt egy egyház létrehozása. Szóba került még egy bank megvásárlása és részvétel a politikai életben. Ennek köszönhetően hozták létre alapítványi pénzekből a Magyarok Egymásért Szövetséget, amely el is indult az országgyűlési választásokon.

Földesi-Szabó elmondta, hogy Jakubinyi „szinte tartótisztként” bánt vele és Pongo Sándor másodrendű vádlottal. Például ujjlenyomatot vett tőlük, majd aláíratott egy szerződést a titoktartásról és a jelentési kötelezettségükről. Csak ezután léphettek be az alapítványba. Ezért gondolta azt, hogy ők a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) fedőcégének dolgoznak. Csak később jött rá, hogy az alapítvány arra kellett, hogy több száz millió forintot osszanak szét volt és jelenlegi titkosszolgálati vezetőknek, például Galambos Lajosnak.

Az Egymásért alapítvány volt vezetője a szervezet létrehozásakor több akkori nemzetbiztonsági vezetővel is találkozott. Azt állította, 2004 nyarán először Stefán Gézát, a Katonai Biztonsági Hivatal akkori főigazgatóját kereste meg, aki Galambos Lajoshoz irányította. Galambos, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetője küldte ezt követően Nagy Lajoshoz, az NBH egykori elnökéhez és Tóth Imréhez, aki bemutatta Jakubinyi Róbertnek. Ekkor merült fel Földesi-Szabó szerint, hogy az alapítvány és az NBH között kapcsolatot kell létesíteni. Ezt követően több, a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz köthető személy is bekerült az Egymásért alapítvány kuratóriumába. Például maga Galambos Lajos és az NBH volt főosztályvezetője, Gyarmati György, akiket már ki is hallgattak az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészségen – írja a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.