Blokkolja a rendőrség az elszámoltatást?

A Magyar Nemzet információi szerint legkevesebb nyolc Budai Gyula feljelentése alapján indult büntetőeljárást zárt le a közelmúltban a rendőrség.

WL
2012. 06. 27. 2:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így például a Budapest Airport privatizációjának a nyomozását is megszüntették. Ebben a kormánybiztos tavaly októberi feljelentése nyomán indult eljárás hűtlen kezelés gyanújával. Ugyanis Budai Gyula vizsgálata szerint a már külföldi tulajdonú repülőtér 2006–2007-ben több mint 46 millió euróval, 2008 és 2010 között pedig 39 millió euróval kevesebbet fordított az előírtnál kötelezettségvállalásainak teljesítésére. Így a magyar államot az elmaradt fejlesztések okán 85 millió euró (mintegy 24 milliárd forint) kár érhette.

Ugyancsak megszüntették a nyomozást hazánk New York-i főkonzulátusa és a magyar ENSZ-misszió nem diplomáciai létesítményei után fizetendő 121 millió dollárnyi helyi járulék lealkudására kötött sikerdíjas szerződés ügyében.

Lezárták a nyomozást az egykori oktatási tárca alatt működő, Borovszky Tímea vezette Esélyegyenlőségi Főigazgatóság 2006 és 2009 közötti gazdálkodása ügyében, a Hód-Mezőgazda Rt. 2004-es, illetve a MÁV Hajdú Kft. 2001-es privatizációja kapcsán, továbbá – amint arról már beszámoltunk – a filozófuspályázatok ügyében is.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.