Duzzad Verókék gyanúsítotti tábora

Huszonegyedikként gyanúsította meg Terézváros korábbi értékbecslőjét a BRFK a Verók István volt MSZP-s polgármester és társai ellen indított legnagyobb büntetőeljárásban.

WL
2012. 07. 24. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felgyorsult a nyomozás a terézvárosi ingatlanpanama-ügyben: a napokban már a kerületi önkormányzat megbízásából eljáró értékbecslőt is különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg – közölte a lap kérdésére Horváth Katalin Fanni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt a gyanúsítotti kör, a „hivatalnokok” után eljutottak a megbízottakig, az ügyletekben részt vevő vállalkozásokig.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán zajló büntetőeljárásban a hivatalnoki körhöz sorolták a VI. kerület volt MSZP–SZDSZ-es vezetőit. Így a 2002 és 2006 közötti ciklusban adásvételi szerződések tucatjait aláíró Verók István polgármestert és a javaslatokat benyújtó – a magáról a közelmúltban diplomáciai, parkolási botrányokkal is hírt adó Rolls-Royce-tulajdonos – Fürst György alpolgármestert. Továbbá a privatizációs döntéseket a képviselő-testületben megszavazó balliberális önkormányzati képviselőket, az előterjesztéseket aláíró „aktuális” jegyzőt és aljegyzőt.

A gyanúsított értékbecslő személyéről a rendőrség nem adott tájékoztatást, de mint a szeptemberben a Fővárosi Törvényszéken folytatódó büntetőügy eddigi tárgyalásain kiderült: a perbeli Andrássy út 47. szám alatti épületről szakvéleményt adó Dollar Land Kft. készítette akkoriban az önkormányzat által megrendelt értékbecslések zömét. Az ügyészség szerint a vádlottak a műemléki ingatlan áron aluli értékesítésével több mint 127 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak. Verók Istvánra és tizenhárom társára börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kértek.

A mostani nyomozásban egyelőre három, az Andrássy út 3., 8. és 52. szám alatti palota mellett csaknem kéthektárnyi tetőtér értékesítése kapcsán több mint 2,3 milliárd forintnyi károkozás miatt nyomoznak. A lap információi szerint azonban más épületek és üzlethelyiségek privatizációja ügyében is zajlik az eljárás.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.