Kaposváron tárgyalják Kocsis ügyét

Kocsis védője azt mondta, hogy megfontolják, fellebbezzenek-e a Kúriához a hétfői határozat ellen.

Kulcsár Anna
2012. 09. 25. 17:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség augusztus elején benyújtott vádirata szerint Kocsis István, a Magyar Villamos Művek (MVM) egykori vezérigazgatója – öt társával együtt – különféle szerződésekkel 14,5 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az MVM-nek és a Paksi Atomerőműnek, amiből 12,1 milliárd megtérült. A Nemzeti Nyomozó Iroda három évig vizsgálta az ügyet, végül 15 ezer oldalnyi dokumentumot adott át az ügyészségnek. A vádhatóság a cselekményeket bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésnek minősítette. Kocsis az eljárás idején, egy éve mondott le akkori tisztségéről, a BKV vezérigazgatói posztjáról.

A bűnpert a Fővárosi Törvényszéknek kellett volna tárgyalnia, az ítélkező fórum elnöke azonban augusztus közepén az ügy áthelyezését kezdeményezte. Széles körű elemzés után az OBH elnöke, Handó Tünde arra a következtetésre jutott, hogy a Fővárosi Törvényszék büntető kollégiumában az egy bíróra jutó munkateher lényegesen meghaladja az országos átlagot. Emiatt a kiemelt jelentőségű pert szerinte csak az ügy áthelyezésével lehet ésszerű határidőn belül befejezni.

Raboczki Gábor ügyvéd, Kocsis István védője a Magyar Nemzetnek azt mondta: megfontolják, hogy nyolc napon belül fellebbezzenek-e a Kúriához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.