Pont kerülhet Semjén dolgozatainak végére?

Indokolatlannak tartja bármilyen vizsgálat lefolytatását Semjén Zsolt szakdolgozatával kapcsolatban az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja.

LM
2012. 11. 23. 7:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Semjén Zsolt a szociológia szakon tanulmányait az átlagosnál jobb érdemjegyekkel elismert teljesítménnyel folytatta. Az anekdotikus és olykor egymásnak ellentmondó szubjektív visszaemlékezésekkel szemben a tények azt mutatják, záróvizsgára bocsátása az akkor szokásos tanulmányi rendnek megfelelően történt” – idézik a közleményt.

A lap ugyancsak az irományt idézve azt írja: Semjén Zsolt dolgozatát – mint mindenkiét – egy opponens és konzulens tanára bírálta el, majd az általuk adott osztályzatok miatt egy harmadik opponens felkérése is szükségessé vált. A záróvizsgáról készült, a bizottság tagjainak aláírásával hitelesített jegyzőkönyv és az abban rögzített érdemjegyek szerint dolgozatát sikeresen megvédte, és a komplex tételről is magas színvonalon volt képes beszámolni – írta Tausz Katalin.

Semjén felpakolt az internetre

A Miniszeterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán közleményében azt írta: Semjén Zsolt nyilvános bocsánatkérést vár a Hvg.hu-tól. Egy nappal korábban a politikus újabb tanulmányi dokumentumait – például leckekönyvét és szociológusi oklevelét – tette közzé, a miniszterelnök-helyettes hétfőn teljes egészében felrakta 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot a Kormany.hu oldalra. Vasárnap nevetséges és szánalmas politikai provokációnak titulálta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a Hvg.hu cikkét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.