Két vádirat V. Lászlóék ellen

A két ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség mostantól elkülönítve kezeli.

Swendt Pál
2014. 02. 27. 3:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vádiratot állíthat össze a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. László nevéhez fűződő rendőrségi vesztegetési botrányban, illetve az ezzel együtt feltárt, költségvetési csalás gyanújával folytatott nyomozásban. Mint azt a Magyar Nemzet érdeklődésére Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője közölte: az ügyek elkülönítését az indokolta, hogy a vesztegetési és az adócsalási eljárásoknak mindössze két olyan terheltje van, akik mindkét bűncselekmény elkövetésében érintettek.

Tájékoztatása szerint az ügyek előadói jelenleg azon dolgoznak, hogy az eljárások során keletkezett, csak a vesztegetéssel összefüggésben száz iratrendező dossziét megtöltő dokumentumokat alkalmassá tegyék arra, hogy azokat ismertetni lehessen a nyomozások során meggyanúsított személyekkel és védőikkel. A szóvivő úgy fogalmazott: a várhatóan a jövő hónapban megkezdődő iratismertetések után az ügy vád-előkészítési szakba lép, majd a főügyészség benyújthatja a vádiratokat az illetékes Fővárosi Törvényszéknek.

 

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.