MSZP-s politikusok afrikai útlevelei

A Magyar Nemzet úgy tudja, az MSZP politikusai közül nem csupán Mesterházy Attila korábbi helyettese szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet.

Magyar Nemzet
2014. 03. 19. 4:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, a Simon-ügyben ugyancsak gyanúsított, remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Welsz Tamás lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak. Az Index szerint volt köztük kitöltött, de találtak úgynevezett biankó okmányokat is.

A Népszabadság a napokban arról számolt be, hogy Welsz Tamás ötszáz magyarnak intézhetett afrikai útlevelet. A férfi egyébként bissau-guineai kormányzati kapcsolatain keresztül szerezte be az iratokat, és olyan magyaroknak adta el, akik – Simonhoz hasonlóan – más néven akartak például bankszámlát nyitni. A nyomozók számára igencsak értékes információ lehet, hogy Welsztől kik kértek még hasonló, pénzek tisztára mosásához szükséges szolgáltatást.

Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettest, valamint a korábbi C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésben érintett minisztereket és titkosszolgálati vezetőt is meghallgatna következő ülésén a parlament nemzetbiztonsági bizottsága – közölte Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a bizottság keddi zárt ülését követően újságírókkal.

 

Mint ismert, az adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított egykori szocialista Simon Gábort múlt szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügyben már három gyanúsított van, mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

 

Gyűrűzik az ügy

 

Február 4-én a Magyar Nemzet írt arról, hogy Mesterházy helyettese, Simon Gábor évek óta hatalmas, csaknem 250 millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján, amelyet nem tüntetett fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem. Azóta a politikus kilépett a szocialista pártból, lemondott mandátumáról, az ügyészség pedig február 18-án gyanúsítottként hallgatta ki. Később kiderült Simon nemcsak osztrák, hanem egy magyarországi bankban is pénzt rejteget. A Hír TV megtudta, a MagNet Bankba 75 millió forintnyi összeget helyeztek el Simon Gábor hamis afrikai útlevelének segítségével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.