Fordulat Őszöd ügyében?

Már ma nyilvánosságra hozhatja az ügy „koronatanúja” azt a hangfelvételt, amely szerinte bizonyítja, hogy Szili Katalin, Baja Ferenc és Szekeres Imre szivárogtatták ki a beszédet.

Horváth Csaba László
2014. 05. 19. 3:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már ma nyilvánosságra hozhatja Szabó Bálint, az őszödi beszéd kiszivárogtatásának „koronatanúja” azt a hangfelvételt, amelyen állítása szerint Szili Katalin, Baja Ferenc és Szekeres Imre, az MSZP három korábbi vezetője 2006 nyarán – a később, 2009-ben Bolíviában kivégzett Eduardo Rózsa-Flores lakásán – beszélgetnek az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról.

Szabó Bálint lapunknak elmondta, a bíróság helyt adott indítványának, és a mai napra személyes megjelenésre idézte a politikusokat. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) egykori politikusa közölte, előbb meghallgatja, mit mondanak az ügyben a korábbi és a jelenlegi szocialista politikusok, s ha nem az igazat, akkor hamis tanúzás miatt büntetőfeljelentést tesz a rendőrségen, amihez csatolja azt a hangfelvételt, amely szerinte az ő állításait támasztja alá. A korábbi politikust egyébként Szili Katalin perelte be, és 2,5 millió forintnyi nem vagyoni kártérítést követel tőle személyiségi jogainak megsértése miatt. Az első tárgyalást márciusban tartották a Szegedi Törvényszéken.

Emlékezetes, a volt DK-s először tavaly májusban a Heti Válasznak számolt be az őszödi beszéd állítólagos kiszivárogtatásának útjáról.

Akkor azt állította, jelen volt, amikor az MSZP három akkori vezetője Eduardo Rózsa-Flores lakásán járt. Mint mondta, Katalin, Imre és Ferenc vezető szocialista politikusok voltak a kiszivárogtatók. A neveket a sajtó később Szili Katalinnal, Baja Ferenccel és Szekeres Imrével azonosította, akik az interjú megjelenése után következetesen tagadták a korábbi DK-s állításait.

A teljes cikk a Magyar Nemzet hétfői lapszámában olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.