Angela Merkel a Mazsihisszal is találkozik Budapesten

Orbán Viktor mellett a zsidó hitközség vezetőivel is tárgyal februári magyarországi látogatásán a német kancellár a VS szerint.

MA
2014. 12. 12. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VS.hu megszerezte Merkel német látogatásának tervezett programját. A hírportál szerint a kancellár több kritikus ügyet is szóba hoz majd, Orbánon kívül csak a Mazsihisszel tárgyal, és beszédet mond az Andrássy Egyetemen is.

Összesen öt órát tölt majd Magyarországon Angela Merkel budapesti látogatása során. A német kancellár február 2-án, hétfőn érkezik és távozik – tudta meg több, egymástól független forrásból a portál. A lehetséges budapesti útról először Lázár János beszélt szeptemberben, ő azt mondta: Merkel fél éven belül jöhet Budapestre. Később, november 30-án a Welt am Sonntag német lap írta azt, hogy februárban lesz a látogatás.

A VS.hu információi szerint az ötórás látogatás során a két kormányfő megbeszélése mellett lesz egy közös, nemzetközi sajtótájékoztató, majd Merkel találkozik a Mazsihisz vezetőivel, és beszédet mond az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

Információik szerint a kétoldalú megbeszéléseken szóba kerülhetnek a német cégeket is hátrányosan érintő intézkedések – elsősorban a kiskereskedelmi áruházláncokat sújtó lépések, a reklámadó, illetve az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer.

Nemrégiben a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is közölt cikket a német kancellár tervezett magyarországi látogatásáról, és az Orbán-kormány közelmúltbeli politikai és gazdasági lépéseiről – kiemelve az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat és az energiapolitikát. A FAZ a kritikák mellett arra is rávilágít, hogy Orbán Viktor Déli Áramlattal kapcsolatos stratégiájának legitimitását nem lehet elvitatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.