Bepróbálkozott egy magyar nőnél az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam terroristái próbálták beszervezni Editet. A nemzetközi szállítmányozással foglalkozó asszony ellenállt, most bujkál – írja a Bors.

MNO
2014. 12. 02. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam (IS) nevű terrorszervezet internetes fejvadászai kerestek meg egy bizonyos hölgyet, aki egy nemzetközi szállítmányozási cégnél dolgozik Budapesten – írja a Bors, a lap Edit néven nevezi az anonimitást kérő nyilatkozót. A több ezer, főként fuvarozó ismerősökkel rendelkező asszonyra a Facebookon talált rá egy férfi Bagdadból.

Először egy bagdadi férfi írt rá, miután pedig elutasította az érdeklődést, másnap már fenyegető üzenetet kapott egy másik férfitól, aki az iraki Moszulból írt. Amikor a nő a válaszlevélben kifejezte ellenérzéseit az iszlamisták tevékenységével kapcsolatban, válaszul egy puskával lövöldöző figurát kapott. Utána Szíriából és Hollandiából író férfiak lefejezős videókat küldözgettek a nőnek.

A nő ezután megváltoztatta a nevét, lakhelyének pedig Moszkvát adta meg. Onnantól fogva nem kapott üzeneteket.

A magyar nő azt mondja, nem osztott meg önmagáról képeket, így feltételezi, hogy fiatal lánynak nézték, „akit behülyíthetnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.