Budapesten is esett a hó

Szombat este a fővárosban is lehullott az idei tél első hava.

MNO
2014. 12. 28. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapestiek is gyönyörködhettek már idén havazásban a lakhelyükön. A fehér lepel a város nagy részén nem maradt meg, ugyanakkor a Normafánál a szánkók is előkerültek. Az előrejelzések szerint nagyobb havazás már nem várható a fővárosban. A szombati előrejelzés szerint vasárnap estig a Dunántúl nyugati és déli megyéiben várható a legtöbb, akár 20 centimétert is meghaladó hó. A Dunántúl többi részén és a Dél-Alföldön 5-15 centiméter hóra lehet számítani.

Több megyében most is havazik, és egyre több helyen kell télies útviszonyokra készülni – hívta fel a figyelmet az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közútkezelő mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális útviszonyokról az Útinform oldalon, illetve a közútkezelő hivatalos Facebook- és Twitter-oldalán.

Korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is felhívta a figyelmet a várható télies időjárásra. A szervezet azt kérte, hogy mindenki kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, valamint a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem VÉSZ (Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás) alkalmazását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.