Combinóval is utazhatunk a Fehérvári útig

Januártól már a Fehérvári útig közlekedhet az 1-es villamos.

HZS
2014. 12. 02. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Próbaüzemben indul el a meghosszabbított vonalon az 1-es villamos. Az egyéb, a forgalmat nem zavaró munkákat még a vonalhosszabbítás átadása után is el kell végezni.

Az új menetrendi javaslat szerint megszűnik az 1A villamos, de a sűrűség nem változik, hétvégén pedig csökken a követési idő, továbbá jövő év első felétől hétvégén alacsonypadlós Combino villamosok is járnak majd a vonalon. A 103-as busz megszűnik, Kelenföld vasútállomásról a Hengermalom útig pedig villamospótlóbusz indul 1-es jelzéssel. Az ezt is tartalmazó javaslatot kedden bocsátotta társadalmi vitára a BKK.

A meghosszabbított útvonalon a villamos az Infoparknál, a Budafoki út–Dombóvári út kereszteződésében, a Hauszmann Alajos utcánál, a Hengermalom útnál és a Fehérvári útnál áll meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.