Fejlődik a Harkányi Gyógyfürdő

A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak.

HZS
2014. 12. 31. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hangsúlyozta: e támogatás nélkül jövőre a fürdő egyes szolgáltatásai veszélybe kerülhettek volna. Úgy véli, ahhoz azonban, hogy a létesítmény mindenben megfeleljen a 21. századi követelményeknek, nagyságrendekkel több pénzre lenne szükség, és ezt reményei szerint a jövőben elő lehet teremteni.

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a kormányzati forrást a város 20 millió forint önerejével együtt két elavult kültéri medence felújítására költik. Hozzátette, hogy a 2015 júliusára befejeződő kivitelezés révén a medencék hosszú távon is biztonságosan, költséghatékonyan működtethetők, s ez hozzájárul a fürdő vonzerejének megtartásához.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere (Fidesz–KDNP) arról szólt, hogy a gyógyfürdő korábbi vezetése már az őszi önkormányzati választások után, a hivatalba lépését követően azzal kereste meg, hogy az önkormányzat segítsen a kültéri medencék felújításában. Mivel a városnak erre nem volt pénze, Tiffán Zsolt közbenjárását kérte a kormánynál. Az eseményen elhangzott, hogy az 1823 óta működő fürdőnek az idén több mint 460 ezer vendége volt, és a menedzsment abban bízik, hogy jövőre 10 százalékkal nő a látogatók száma.

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég nyereségesen működik, 2012-ben 928 millió forint árbevétel mellett 40 millió, tavaly valamivel egymilliárd forint feletti bevétel után 70 millió forint nyereséggel zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.