Jogerős az újpesti időközi választás eredménye

Jogerőssé vált a november 23-i újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye.

RZ
2014. 12. 01. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési képviselő-választást tartani. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság pénteki ülésén állapította meg a voksolás eredményét, és azt, hogy a mandátumot Horváth Imre (MSZP) képviselőjelölt nyerte.

Horváth Imrére a november 23-i szavazáson 13 338 szavazat érkezett, a második helyen Hollósi Antal Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje végzett, 8099 voksot kapott, a harmadik Urbán Flórián (Jobbik) 2602-t, Kanász-Nagy Máté (LMP) 1332-t, Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje 671, a többi induló 100-nál kevesebb szavazatot szerzett.

A választási bizottság pénteki, eredménymegállapító határozata ellen hétfő 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen azonban nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált. Ez azt jelenti, hogy Horváth Imre a napokban átveheti megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd – miután letette esküjét – beülhet az MSZP-frakcióba az Országgyűlésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.