Kimaradt az MSZP a paktumból

Móricz Eszter kerületi MSZP-s képviselő szerint Hajdu a Fidesznek adta át a kerület vezetését.

Katona Mariann
2014. 12. 22. 4:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai megállapodást kötött Hajdu László, a Demokratikus Koalíció (DK) XV. kerületi polgármestere a kormánypártok helyi képviselőivel – derül ki a lapunk birtokába került dokumentumból. A múlt hét közepén aláírt egyezség szerint megállapodtak abban, hogy Hajdu általános helyettese a fideszes Pintér Gábor lesz, második helyettese a Rászorulókat Támogatók Egyesület képviseletében Németh Angéla, míg külsős, harmadik helyettes a KDNP-s Balázs Zoltán. Korábban szó volt arról, hogy az MSZP-s Tóth Imre is alpolgármesteri posztot kapjon, ám ő végül kimaradt az egyezségből.

Hajdu és a fideszesek megállapodtak abban is, hogy elfogadják a Fidesz–KDNP által beterjesztett bizottsági szerkezetet, ahogy az önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagjait is. Hajdu vállalta, hogy a gazdasági társaságok menedzsmentjére a Fidesz–KDNP-frakció tesz javaslatot, s elfogadta, hogy minden előterjesztését előzetesen egyezteti a Fidesz–KDNP-vel, s így tesz a főosztályvezetői és osztályvezetői kinevezéseknél is. A polgármesteri hivatal által kötött és megkötendő, évi bruttó ötmillió forint feletti szerződéseket is egyezteti a kormánypártok frakciójával.

Az októberi választásokon Hajdu a baloldali összefogás jelöltje volt, vagyis az MSZP is támogatta. Ám a megállapodásban a szocialisták nem szerepelnek. Móricz Eszter kerületi MSZP-s képviselő szerint Hajdu a Fidesznek adta át a kerület vezetését. A baloldal nem erre szövetkezett, hanem arra, hogy a kerület érdekében saját programját valósítsa meg – közölte. Lapunk beszámolt arról, hogy a XV. kerületi önkormányzat másfél hónapja működésképtelen, a munkát – a fideszesek szerint – a polgármester tette lehetetlenné, ám a megállapodással ez változhat.

Nem cáfolta az MSZP szóvivője a Hír TV információját, hogy a párt elnökhelyettesének, Gőgös Zoltánnak a 26 éves lánya lett a szocialista frakció hivatalvezetője. A Hír TV úgy tudja, az előző hivatalvezető Gőgös javaslatára távozott, a több százezer forintos fizetéssel járó állást pedig a lányának adták. Budai Bernadett szóvivő a személycseréről annyit mondott, megfelelő embert kerestek a megfelelő feladatra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.