Közgép: Ez hülyeség

A Közgép Zrt. közleményben cáfolta a Nyerges Zsoltról terjesztett pletykát.

MNO
2014. 12. 22. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóbeszéd szerint nagy összegű készpénzt találtak az amerikai hatóságok Nyerges Zsoltnál, Vida Ildikó tisztázta őt, és így az amerikaiak elengedték, de később ezt megbánták, ezért tiltották ki a NAV elnökét.

Nyerges Zsolt hétfőn közleményben reagált a sajtóban és a sajtó képviselői között terjedő híresztelésekre, amelyekben az amerikai kitiltási üggyel próbálják összefüggésbe hozni.

„Ez egy hamis, minden alapot nélkülöző pletyka, hülyeség. Nyerges Zsoltnak sem amerikai bankszámlája, sem amerikai befektetése, sem amerikai üzleti érdekeltsége nincsen, és nem is volt. Aki a mai pénzügyi világ és a bankrendszerek működését ismerve ilyen pletykákat terjeszt, az teljesen elvesztette a valóságérzékét” – olvasható a Közgép szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

André Goodfriend október 20-án jelentette be, hogy hat érintettje van az Egyesült Államok által korrupciógyanú miatt elrendelt beutazási tilalomnak: mind a hatan a kormány alkalmazottai vagy kapcsolatban állnak a kabinettel. Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott, november 5-én megjelent interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták a beutazását az Egyesült Államokba.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke decemberben feljelentette Goodfriendet az ügyvivő Heti Válasznak adott interjúja alapján, a Legfőbb Ügyészség pedig hétfőn azt közölte, hogy indítványozta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének diplomáciai mentessége felfüggesztéséhez szükségesek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.