Molnár Zsolt: Az elhárítás teszi a dolgát

A szocialista politikus szerint eddig egyik szövetségesünk sem sértette meg az ország szuverenitását.

MNO
2014. 12. 30. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottsági elnök a Népszabadság keddi cikke szerint azt mondta, erősen eltúlzottnak tartja Kövér László házelnök Magyar Hírlapnak adott interjújának azt a részét, amelyben most zajló negyedik világháborúról beszélt. Azzal ugyanakkor egyetért, hogy az elmúlt egy-másfél évben a világ alaposan megváltozott körülöttünk, amire szerinte a magyar külpolitika késve és rosszul reagált.

Nem vették észre, vagy ha észlelték, nem vették komolyan, és nem számoltak a következményeivel, hogy az orosz–ukrán konfliktus új hidegháborúba sodorta a NATO-t, az Európai Uniót és Oroszországot, illetve, hogy alapjaiban megváltozott az együttműködésre törekvő orosz külpolitikai doktrína, feléledtek az orosz nagyhatalmi törekvések – mondta.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és az Információs Hivatal az ukrán válság kezdete óta számos alkalommal bizonyította a nemzetbiztonsági bizottság előtt, hogy „képben van”, előrejelzéseik minden esetben pontosak voltak – mondta Molnár Zsolt.

A szocialista politikus szerint érzékelhetően megnőtt az érdeklődés Magyarország iránt, bizonyos értelemben valóban műveleti terület lett. Ukrajna és Oroszország közelsége, a múltban gyökerező gazdasági, kereskedelmi és privát kapcsolatok a kialakult helyzetben felértékelték szerepét. Itt viszonylag gyorsan nyélbe üthetők titkos találkozók, megbeszélések – tette hozzá.

„Az elhárítás természetesen teszi a dolgát. Azt a szövetségeseinknek sem engedjük meg, hogy törvénytelen eszközökkel megszerezzék a titkainkat” – szögezte le. Molnár Zsolt szerint azonban eddig egyik szövetségesünk sem sértette meg az ország szuverenitását, az amerikaiak sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.