Nem indult rendőrségi eljárás a tüntetés után

Senkit nem emeltek ki és nem vittek el.

2014. 12. 17. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói arról számoltak be, hogy a rendezvény során a tömeg egy része a Nádor utcán keresztül érte el a Kossuth Lajos teret, és a Parlament lépcsőjénél állt meg. A beszédek alatt dulakodás alakult ki a rendőrök és a tüntetők között, az MTI tudósítóinak tapasztalata szerint legalább egy embert kiemeltek és elvittek.

A Magyar Távirati Iroda megkeresése után a BRFK közölte, hogy a rendőrök felsegítettek egy hölgyet, aki a tömegben elesett, majd testi épségének megóvása érdekében a rendőri sorfal mögé kísérték. A történtekkel összefüggésben eljárás nem indult.

A rendőrség megerősítette, hogy használtak paprikaspray-t, tájékoztatásuk szerint egy későbbi időpontban, már a demonstráció befejeződését követően a Kossuth téren maradtak egy csoportja megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat. „Tevékenységük más módon nem volt megakadályozható, a rendőrség fellépése törvényes és szakszerű volt, a fokozatosság és az arányosság elve érvényesült” – fogalmaztak. Kitértek arra is: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a történtek során megsérült volna bárki is.

Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere ugyanakkor készített egy felvételt, amelyen két vérző fejű fiatal látható. A sérült fiatal fiúról és egy lányról az Index.hu portál is beszámolt. A hírportál szerint mindketten vérző fejjel jöttek ki a dulakodás után a tömegből. A lány az Index.hu-nak azt mondta: mindkettőjüket a fémhengerrel találták el, amikor a paprikaspray-t használták a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.