Szigorítás a veszteséges üzletláncoknak

Szigorítást kapnak a karácsonyfa alá az üzletláncok. A törvényalkotási bizottság kiterjesztené a veszteséges bolthálózatok büntetéséről szóló jogszabály hatályát az ötvenmilliárd forint alatti éves árbevételű bolthálózatokra is.

KaG
2014. 12. 23. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javaslatuk alapján kétévnyi veszteséges működés után azok az áruházláncok nem árusíthatnának napi fogyasztási cikkeket, amelyeknek az éves árbevétele meghaladja a tizenötmilliárd forintot. Ráadásul a két veszteséges évet nem 2016-tól, hanem már a jövő évtől számolják.

A törvényalkotási bizottság délelőtt ülésezett, a parlament ugyanis délután tárgyalja a köztársasági elnök által visszaküldött két törvényt. A másik jogszabály a plázastopról szól, a törvényalkotási bizottság ott leginkább technikai módosításokat szorgalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.