Telefonos szülés: mire kiért a mentő, már megvolt a baba

Telefonon segítettek a mentők egy farfekvéses újszülött világra jövetelében a Pest megyei Kerepesen.

MNO
2014. 12. 22. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójának közlése szerint megindult szülés miatt kapott segélyhívást az Országos Mentőszolgálat budapesti mentésirányító központja a Pest megyei Kerepesről szombaton. A hívást fogadó mentőtiszt a helyszínre küldött egy mentőautót, és további információt kért a szülő nő egy rokonától, aki a helyszínen volt.

A kismamának szinte folyamatos fájásai voltak, a magzatvíz elfolyt, már csak pillanatok voltak hátra a baba megszületéséig. A mentőtiszt a protokollnak megfelelően haladt előre telefonon a szülés vezetésében, amíg ki nem derült, hogy a magzat farfekvéses, ezért a szülés befejezéséhez „speciális műfogások alkalmazására” volt szükség.

A közlemény szerint a folyamatos kapcsolattartásnak, a mentésirányító felkészültségének és a rokon lélekjelenlétének köszönhetően sikerült szakszerűen levezetni a szülést. A mintegy tíz perc alatt megérkező mentőautó személyzetének már csak az újszülött kislány és az anya ellátásáról, kórházba szállításáról kellett gondoskodnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.