Tóbiás mélyülő szegénységet lát, ha a jövőbe tekint

Az MSZP elnöke szerint a jövő évi költségvetés alapján tovább mélyül majd a szegénység az országban, ezért egymás segítésére van szükség.

MNO
2014. 12. 20. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József erről szombaton Veszprémben sajtótájékoztatón beszélt, ahol húsz család kapott ajándékcsomagot az MSZP helyi szervezetétől. A szocialista párt elnöke elmondta: országszerte 225 településen szerveztek adománygyűjtést, „cipősdoboz-akciót”, tartósélelmiszer-gyűjtést és melegétel-osztást hirdettek meg. Az akció novemberben kezdődött, és karácsonyig tart. A politikus szerint az adománygyűjtésre azért van szükség, mert négymillió ember él ma a létminimum alatt Magyarországon, és a jövő évi költségvetés alapján várhatóan tovább mélyül a szegénység. Ezért szavai szerint szükség van az ilyen jellegű összefogásra – tette hozzá, hangsúlyozva, fontos, hogy egymás segítését egy baloldali párt szem előtt tartsa, „hiszen a kormányzattól nem kapnak segítséget az emberek”.

Az elfogadott költségvetés Tóbiás József szerint veszélyezteti az emberek munkahelyét, egzisztenciáját, miközben „folytatódik a kormányzati korrupció.”

Azt mondta: arra kérik Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a „trafikmutyi újabb állomását jelentő”, valamint a vasárnapi zárva tartásról és a szociális ellátórendszer „embertelen átalakításáról” szóló törvényeket.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy bár Veszprém nem tartozik a szegény városok közé, sokan vannak, akik rászorulnak a csaknem 250 adag gulyáslevesre, amelyet a nehéz sorsú emberek között szándékoznak szétosztani. Veszprém megye „megmozdult” az akció során, ezt a hozzáállást szeretnénk tapasztalni az egész országban – mondta a szocialista párt elnökhelyettese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.