Tomboló vihar: fák dőltek az autókra

Zivatar és jégeső tombolt a Dunántúlon szombat kora este. Este 8 óra körül Budapestet is elérte a zivatar.

RZ
2014. 12. 20. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zivatar és jégeső tombolt a Dunántúlon szombat kora este, később pedig Budapesten is heves zivatar alakult ki. A decemberhez képest rendkívül szokatlan időjárási esemény a fővárost nagyjából este 8-kor érte el.

A szombati vihar következtében autókra zuhant fák okoznak fennakadást Budapesten a II. kerületi Kisrókus utcában és a XV. kerületi Drégelyvár utcában – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t késő este. Kisdi Máté elmondta, hogy a Kisrókus utcában három személyautó rongálódott meg, a Drégelyvár utcában pedig négy, de személyi sérülés sehol sem történt. A fővárosi hivatásos tűzoltók láncfűrész és daruskocsi segítségével dolgoznak a fák eltávolításán, a munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett utcákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap reggel azonban keleten is csökken a felhőzet, a nap nagy részében az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Bővebben itt olvashat az időjárásról!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.