Újra fényárban úszik Esztergom

Helyreállították az évek óta foghíjas közvilágítást Esztergomban.

HZS
2014. 12. 31. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződésben vállalt január közepi határidő lejártánál jóval korábban, december 30-ára befejeződött az esztergomi közvilágítás pótlása és jelentős részének helyreállítása. A Romanek Etelka (Fidesz–KDNP) polgármester vezette új képviselő-testület nem egész másfél hónap alatt talált megoldást a várost évek óta sújtó probléma megoldására – olvasható a közleményben.

Az előző városvezetés ideje alatt a szolgáltatóval elmérgesedett vita eredményeképpen kiszerelték a lámpatesteket, és a város sötétbe borult. A közlemény szerint a hiányzó lámpatestek maradéktalan pótlásáról szóló szerződést végül december 19-én kötötte meg a város. A szerződés értelmében a vállalkozó 2015. január közepéig vállalta, hogy valamennyi lámpatestet pótolja, összesen 14 millió forintért. December 20-án kezdték meg a hiányzó, több mint ezer lámpatest beszerelését, amelyek – a korábbi gyakorlattól eltérően – Esztergom város tulajdonát képezik.

A jelenlegi beruházásnak köszönhetően mindenütt pótolták a hiányzó lámpatesteket, de több olyan szakasz is található Esztergomban, ahol ennek ellenére sem maradéktalan a közvilágítás. A kisebb szakaszhibák javítása szintén folyamatban van, jövőre pedig egy új közbeszerzést ír ki a város a közvilágítás folyamatos karbantartására és biztosítására – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.